Съпредседателят на Демократична България отрече намерението си да бъде въведена процедура

...
Съпредседателят на Демократична България отрече намерението си да бъде въведена процедура
Коментари Харесай

Христо Иванов не искал да изпере Борисов, а да възпре Гешев

Съпредседателят на " Демократична България " отхвърли желанието  си да бъде въведена процедура по сходство на Европейския парламент, съгласно която снемането на депутатски имунитет да лишава 6 месеца, да е било ориентирано към запазването на имунитета на Бойко Борисов . Това изказване се чува в записите, изнесени от депутата от  и е произнесено, хипотетично, от Кирил Петков.

" Представяте ли си, европейска формула се трансформира в скандал... Имаме обстановка, в която прокуратурата намерено декларира, през устата на основния прокурор, че ще нападна Народното събрание заради обстоятелството, че Народното събрание се пробва да ограничи безконтролността на основния прокурор. Затова съществуват имунитетите, с цел да бранят народните представители при практикуване на техните правомощния. Ние разгледахме практиката на Екологичен потенциал, с цел да може да се направи по-преценка по кое време става дума за претенции поради политическата обстановка и по кое време става дума за действителни претенции. Това е европейска процедура ", изясни Христо Иванов .

И акцентира категорично - не виждал никакъв проблем, че е обсъждана европейска процедура.
 Нинова шокирана от
Нинова шокирана от " коалиция на имунитетите " напусна с депутатите си пленарна зала

Според нея доста въпроси съвсем нямат потребност от отговори

Той изрично отхвърли да разяснява всъщност изкараните от Радостин Василев записи. " Нали разбирате, че няма по какъв начин да удостоверявам записи от конгрес, на който не съм взел участие? Става дума за конгрес на Политическа партия, аз не членувам в тази партия, не съм взел участие. "

Иванов уточни категорично - въпросните кавги не трябва да повлияят на процеса по основаване на държавно управление.

" Призивът ми е да не се поддаваме на целия този ажиотаж, който се основава. Имаме потребност от държавно управление, това решение се взима мъчно, става дума за доста комплицирани разисквания. "

" Не съм гадателка ", отхвърли обаче да даде прогноза дали въпреки всичко държавно управление ще има водачът на " Да, България ".
 Адвокат Менков пита за какво не разпитват тези, които желаят оставката на Гешев, а Борисов
Адвокат Менков пита за какво не разпитват тези, които желаят оставката на Гешев, а Борисов

Барселонагейт няма и в никакъв случай не бил съществувал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР